Skjutskola

Under mina år som aktiv tävlingsskytt har jag utvecklat en teknik som fungerar både inom hagel och kulskytte. Den innebär att jag lägger stort fokus på målet för att kunna göra en kort drivande rörelse bakifrån och fram för att så snabbt som möjligt komma in i skjutområdet på rörliga mål. På stillastående mål går jag nerifrån och upp för att på så sätt undvika att man ”tappar eller droppar” vapnet.

Jag tar också hjälp av min andning vid precisionsskytte eller muskulärt vid skytte på rörliga och snabba mål.
Jag åker ut i hela landet och även i andra länder med min skjutskola. Hagel och kulskyttekurser i tre steg.

För att få genomgå steg 2 och 3 bör du ha genomgått steg 1 innan för att veta grunderna, hur jag tänker och vad jag vill fokusera på.

Kontakta mig om du vill veta mera om min skjutskola.

Så här kan en kursdag för åtta personer se ut;

Upplägget;

Ca 1 tim. Samling med teori och visning av mina vapen och kikarsikten. Kaffe och smörgås under tiden.
Träning av hur vi står med kroppen, laddar vapnet, repeteringsrörelser, kommer snabbt till skott etc. Samtidigt kollar jag skyttarnas vapen hur de passar mm.

Ca 2 tim. Praktiskt skytte i grupp mot olika fasta mål för snabba jaktskott. Där skjuter vi på 30-50 meter och kanske även på längre håll, men istället så skjuter vi på mindre mål när vi tränar på precisions skyttet.

Ca 2 tim. Träning på snabbt målbyte och träning på rörliga mål ( om det finns). Tider är ca tider beroende på vad skyttarna vill träna på och hur bra det går.

Skyttarna håller med egen ammunition.

En tanke för en bra skytt; Det svåra är inte att trycka av. Det svåra är att låta bli när det inte är rätt !!

Skyttehälsningar från Shooter Jocke Smålänning