Om Jocke

2014-04-10_132016Jag är född 1956 i Växbo i Häsingland. Började i unga år att skjuta hemma med luftgevär och salongsgevär. Samtidigt vaknade mitt intresse för jakten. Efterhand märkte jag att jag hade talang för både kul- och hagelskytte. Det gjorde mig intresserad för att börja tävla inom ffa jaktskytte.

Min första stora framgång var att bli Hälsingemästare för seniorer trots att jag fortfarande själv var junior 1975. Året därpå 1976 vann jag mitt första SM i Kombinerat Jaktskytte. Några år senare sköt jag in mig i landslaget för Löpande Viltmål och har därefter tävlat på elitnivå fram till 2011.

 

 

 

 

Det har under åren blivit 48 individuella SM Guld. Några NM, EM och otaliga medaljer i andra valörer. Mest stolt är jag över mina fem världsrekord i kula i Europeiskt Jaktskytte.

EMsilver Ungern

Under mina år som aktiv tävlingsskytt så har jag utvecklat en egen skjutteknik. Jag har testat och jämfört ett antal olika tekniker och har kommit fram till en metod som jag är övertygad fungerar bäst. Det är den tekniken som jag försöker lära ut i min skjutskola.

 

Efter att har ägnat mitt liv åt väldigt mycket tävlingar började jag att bli lite ”mätt”. Jag träffade en amerikan som ägnade sig åt en intressant proffession. Han var den berömde trickskytten Tom Knapp. Jag tänkte att kan han så kan väl jag. På den vägen är det. Jag fick äran att skjuta med Tom ett antal gånger och har idag en egen Trickskytteshow som jag uppträder med runt om i landet och ibland ute i Europa.

 

Men mest brinner jag för att jobba med min skjutskola. Att lära ut hur man blir en bättre skytt under jakten, för att undvika de dåliga skotten och att kunna skjuta snabba och säkra skott när situationen så kräver.

 

Numera bor jag i Norderåsen i Jämtland och driver företaget både i Stockholm och Jämtland. Min vapenverkstad i Haninge sköts sedan många år av min vapenmek Fredrik Seth. Freddan var tidigare en fantastisk hagelskytt med många fina meriter. Fyra SM guld i grenen Skeet och lag SM mästare i Jaktskytte tillsammans med laget från Haninge. Det är också Freddan som gör våra snygga och funktionella kolvförhöjningar samt även många fina träarbeten på bösskolvar.